Lauras ‘rugbrød’ er naturligt gluten- og laktosefrit og helt uden hvedestivelse.
Dette glutenfri ‘rugbrød’ er “bake off”. Det vil sige, at det opbevares på frost, indtil det skal bruges, og så bages i din ovn, så du har et helt nyt friskbagt ‘rugbrød’, når det passer dig.
Det har været en større udfordring at lave et rugbrød uden brug af rug, men vi har haft nogle dygtige folk til at hjælpe os med at gøre det så sundt, næringsrigt og velsmagende som overhovedet muligt.
Der er mange glutenfri melblandinger på markedet i dag, men de fleste indeholder hvedestivelse. Hvedestivelse er en billig løsning, der ofte anvendes i billige “glutenfri” melblandinger. Vi har undgået hvedestivelse i vores glutenfrie ‘rugbrød’, da vi synes, at det skal være så rent som muligt og desuden være en mulighed for hvedeintolerante personer, som ikke tåler hvede eller hvedestivelse.
Kombinationen af de omega-3 righoldige råvarer som chia og hørfrø, samt græskarkerner, sesamfrø, solsikkekerner, carob og olivenolie mm. gør vores ‘rugbrød’ til noget helt særligt.
Vi ved, at mange glutenallergikere og hvedeintolerante er meget bevidste om, hvilken slags brød, de ønsker at spise. Dette har vi efter bedste evne forsøgt at imødekomme med vores glutenfrie ’rugbrød’.
Vores glutenfrie ‘rugbrød’ er i øvrigt også laktosefrit og vegansk,
Tidens trend er at vælge sund og næringsrig kvalitet fremfor discount, og dette ’rugbrød’ er vores bidrag til den beviste forbruger, der ønsker at have et sundere valg.
‘Rugbrødet’ forhandles i henholdsvis 450 og 900 gram størrelser, og i skiver med 430 gram i. Samt Amalies skole’rugbrød’ på 110 gram.
[tabs]
Opbevaring: Minimum -12 °C.
Fremstillet: 6 måneder før “Bedst før “
Tilberedning: Optøs i køleskabet i et døgn.
Bages i forvarmet varmluftovn ved 210-220 °C i ca. 20-25 min til rugbrødet fremstår med god skorpe.
Færdigbagt rugbrød kan holde sig minimum 5 dage i køleskab.
Glutenfri melmix (ris, tapioka, kartoffel og xanthan gummi), vand, solsikkekerner, rismel, hørfrø, æbleeddike, græskarkerner, olivenolie, sesamfrø, gær, carob, chiafrø, mørk sirup, havsalt.
Energi: 1.191 kJ / 284 kcal
Fedt: 13,8 g
– heraf mættede fedtsyrer 2,5 g
Kulhydrat 29,9 g
– heraf sukkerarter 1,1 g
Kostfibre 4,0 g
Protein 7,6 g
Salt 0,24 g