Opskrifter & Inspiration
Vores kiks er perfekte til tapas, ostebordet og som sunde brødcroutoner i din salat.
Det er kun fantasien der sætter grænser.
Liva’s glutenfri “rugbrøds” kiks med rosmarin & havsalt.
Frisk Salsa
- 5 store modne tomater,
- 1/2 agurk,
- 1-2 jalepenos,
- 2 fed hvidløg,
- 1 tsk spids kommen,
- 1 tsk salt,
- 1/2 tsk sukker,
- 1 håndfuld frisk koriander,
- 1 1/2 spsk lime saft.
Hak det hele fint og bland i en skål, lad det trække i en time i køleskab.
Klara’s glutenfri “rugbrøds” kiks med havsalt.
Skordalia.
- 1/2 kg skrællede kartofler,
- 3 spsk olie,
- 3-4 fed hvidløg,
- salt,
- peber,
- 1 spsk revet citronskal,
- 6-7 spsk kartoffel kogevand,
- 1 spsk citronsaft,
- 1 spsk hakket persille.
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca 15 min, gem kogevandet.
Tag dem op og mos dem i en skål med en gaffel, tilsæt olien lidt ad gangen.
Tilsæt de pressede hvidløgsfed, salt, peber, citron saft og citronskal.
Tilsæt kogevandet 1 skefuld ad gangen til den ønskede konsistens.
Hæld lidt olie over og pynt med hakket persille.
Server varm eller lun.
Andrea’s rugbrødskiks med chokolade & chili.
Key lime dip.
- 2 1/2 dl lime saft,
- 2 dåser sødt kondenseret mælk.
- Evt 1/4 l piskefløde,
- revet limeskal.
Bland limesaft og kondenseret mælk sammen og sæt en time på køl. Top evt.
med let pisket fløde og lidt revet limeskal.
Emma`s rugbrødskiks med rosmarin og havsalt
Laksecreme
- 1 pakke god røget laks i skiver,
- 1 dl flødeost (evt. philadelphia),
- 1/2 dl skyr el. fromage frais,
- Saften fra en halv citron,
- Basilikum,
- Salt,
- Peber
Laksen skæres i mindre stykker og blandes med ingredienserne.
Smag til med citronsaft, salt og peber og pynt med basilikum.
Mathilde’s rugbrødskiks med Havsalt
Grov Persillepesto m Parmaskinke eller frisk tomat.
- 1 stort bundt bredbladet persille ca 150 gr,
- 2 fed hvidløg,
- 50 gr ristede pinjekerner, 2-2 1/2 dl,
- lidt citronsaft,
- olivenolie,
- 50 gr revet parmesan,
- salt og peber
Hak persillen fint.
Pres hvidløgene.
Rist og Hak pinjekerne groft.
Bland persille, pressede hvidløg, hakkede pinjekerner, revet parmesan, olie
lidt ad gangen og smag til med citron, salt og peber.
Maja’s rugbrødskiks med Hvidløg & Havsalt
Bagt hvidløgshumus.
- 5 dl kogte kikærter,
- 2 1/2 dl pillede hvidløgs fed,
- 5 spsk oliven olie,
- 1 1/2 dl græsks yoghurt,
- 1 1/2 spsk citronsaft,
- 1 spsk sesamfrø,
- 2 spsk vand,
- 2 spsk hakket persille,
- salt og peber.
Vend hvidløgsfedne i 2 spsk olie, salt og peber, bag dem i et fad med staniol
låg, prik et par huller med en tandstik i , 200 grader i ca 40 min til de er
let gyldne. Køl dem af og kør dem i en foodprocessor. Tilsæt kikærter, så
yoghurt , citronsaft, hakket persille, sesamfrø, 2-3 spsk olie, salt og
peber. Cremen skal have en blød konsistens. Tilsæt lidt vand hvis det er
nødvendigt.
Sophia`s rugbrødskiks med mørk chokolade
Mysli
Server som sund mysli på din skyr om morgenen.
Pynt med bær og frugt eller brug kiksen som tilbehør til is og sorbet,
eller i børnenes madpakker som en lækker snack.
Emma`s rugbrødskiks med rosmarin og havsalt
Stærk Tomatsalsa
- 1 ds. hakkede tomater,
- 1 lille løg,
- 2 fed hvidløg,
- Saften fra en friskpresset lime,
- En stor håndfuld friske koriander,
- Salt,
- Peber
Blend det hele i ca. 1 min og server som dip.
Sophia`s rugbrødskiks med mørk chokolade
Økologisk Gedeost
Serveres med en god økologisk gedeost
og nydes sammen med et glas kold champagne.